tirsdag 21. oktober 2008

Aktiv helg!


Lørdag: Basketballkamp og Klatrevegg

I dag har vært en superdag for familien. Etter en rolig - og ikke altfor tidlig morgen var vi klar til å dra på basketballkamp kl. 0930. Vennskapskamp mellom 2 skoler stod på dagsorden og Marta skulle spille. En fin dag som denn med sol betyr over ca. 30 grader i skyggen. Det fører fort til en del klamme klær og fuktig t-skjorte. Men hva gjør vel det når foreldre møter opp med ungene og vi blir bedre kjent med både filippinere og amerikanere.
Ballteften og posisjoneringen på banen er bra. Kankje håndballaget hun var med i første skoleåret hjemme var en OK bakgrunn?
På bildet ser dere også teacher Jay, lederen på skolen hennes. Som dere ser: ei engasjert dame!




Til topps i klatreveggen
Vi dro så hjem og spiste lunch- rester er bra å ha. PANSIT. Diverse typer nudler, både kinesiske glassnudler, de mer kjente eggnudlene fra Rema 1000 hjemme, blandet med kyllingbiter og diverste grønnsaker- tilberedt som en vok! Tradisjonell filippinsk mat som man har som tilbehør til fest og "snacks" men som fungerer mer enn bra for oss til middag
Så er det på tur til klatreveggen i området. I en nedlagt bilbutikk finner vi den; 8 baner a 13 meters høyde. Alle 5 får sele på og meg og Karoline sikrer ungene våre. Marta fyker først til topps!
Høydeskrekk er et fremmedord for henne. Endre måtte teste et par meter en del ganger før han fikk smaken og teknikken på plass. Men da han først forstod hvordan det skulle gjøres, bar det rett til topps med han også (se bildet..Ja, det er han langt der oppe!). Solveig nøyde seg med litt husking i lufta frem og tilbake for å bli trygg i tauet, Karoline ble "høydesyk " etter 4 meter, og jeg klarte meg også helt til topps, men absolutt litt skjelven i knærne og mye melkesyre i fingrene. Nå er det bare å pumpe litt jern og legge seg i trening før ungene tar helt av og jeg ikke har sjanse til å holde følge.
Vi holdt på i noen timer og svetten dryppet av de fleste av oss mot slutten. Så bar det rett på kjøpesenteret og i bakeriet for litt pizza, kanelboller og diverse andre herligheter. For ikke å glemme mangoshaken!












Da ungene sovnet noe utslitte etter denne dagen, var det klart for "Settlers" Strategispillet for oss voksne. Det er greit å bo i samme gate som våre norske kolleger! Hvem som vant kan dere jo tippe på......! Det er mulig å ha en flott lørdag i Manila og storkose seg- hele familien!

Søndag: Basseng og Halloween!

Vi fortsatte helgen med å bare gjøre gøye ting sammen. Først en laaaang morgen uten noe aktivitet, så en tur i bassenget. Vi er veldig glad i å være der. Etter det var det på med kostymene og dra på Halloween-fest arrangert av "Mads-group", ei lekegruppe vi er en del av. Kjempekjekk fest. Og ikke et barn var utkledd grusomt. Alle var særdeles finslige.
Vel, batteriene er ladet opp etter helga. Vi nyter det å kunne bruke mye tid sammen som familie.
Og her i Manila er det nok å finne på!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar